Zbierka VRCHNÁČIK

Zbierka VRCHNÁČIK je definitívne ukončená. Všetky vyzbierané plastové vrchnáky boli odovzdané na druhotné spracovanie, čím sme my všetci, ktorí sa do zbierky zapojili pomohli šetreniu vyčerpateľných prírodných zdrojov. Spolu sme odovzdali 462 kilogramov plastových vrchnákov, ktoré by inak skončili na skládkach komunálneho odpadu. Spolu to je približne 320 000 kusov platových vrchnákov. Náš cieľ sa nám síce naplniť nepodarilo, no treba uznať, že vzhľadom na naše možnosti je toto číslo úžasné.
Vyzbieraním 462 kíl plastu, na ktorého výrobu bolo potrebných približne 8 barelov ropy sme výrazne pomohli nielen šetreniu prírodných zdrojov ale aj šíreniu myšlienky recyklácie (8 barelov ropy stačí na výrobu 580 litrov benzínu).
Sme veľmi radi, že táto zbierka, ktorá bola bližšie rozobratá v Stredoškolskej odbornej činnosti študenta Gymnázia Terézie Vansovej mala medzi širokou verejnosťou úspech a dokázali sme ňou, že triedenie odpadov je veľmi dôležité ak chceme šetriť našu prírodu a zmenšovať neustále rastúcu produkciu odpadu.
Všetky peniaze, ktoré sme zbierkou získali boli venované Detskému oddeleniu Ľubovnianskej nemocnice, n.o.